Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából ajánljuk az alábbi köteteket – keressék a könyvtárunkban!
Suggested Reading for October: Books from our collection about the 1956 Hungarian Revolution:

MAGYAR

LAKATOS MAGDOLNA:
AZ ÁRNYAK ELMARADNAK


Anekdotákba foglalva meséli el a szerző, – aki férjével több mint negyven év óta az Egyesült Államokban él – élettörténetüket. Férje geokémikus-geokronológusként vizsgálta a Hold kőzetét. Az író biokémikusként távkutató volt a Baylor Orvosi Egyetemen.

 

GÉRECZ ATTILA, A KÖLTŐ: 1956 MÁRTÍRJA

Gérecz Attila magyar költő, sportoló, forradalmár, az 1956-os forradalom és szabadságharc hősi halottja. Verseit 1957-től nyugaton a Nemzetőr című folyóirat Kecskési Tollas Tibor szerkesztésében) publikálta. Ez volt az első verses kötete, amely 1991-ben jelent meg. Gérecz Attila 1956 költője, aki fegyvert és nem tollat fogott a hősi napok alatt, s így esett el, de azt az időt, amely 1956-hoz vezetett, nála jobban senki nem írta költészetté.

ENGLISH

MAGDOLNA LAKATOS: THE ROAD TAKEN


The writer tells her and her husband’s life story. They’ve been living in the United States for more than forty years. He studied moonstones as a geochemist-geochronologist. She was a biochemist researcher at the Baylor College of Medicine.

 

BOBBIE KALMAN: REFUGEE CHILD

The compelling story of bestselling children’s author Bobbie Kalman’s experiences as a young girl during the Hungarian Revolution in 1956. A touching roller coaster ride of emotions, Kalman writes her story from the perspective of a nine-year-old. She relives both her frightening experiences as well as some warm, and even funny, memories of her family and their flight to freedom.