Az Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat és
 a New York-i Magyar Ház
szervezésében


TVRTKO túl minden határon

“Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtko-val. Az egyik legsikeresebb magyar nyelvű est most Önre vár, rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Egy este, amit soha nem fog elfelejteni!
Egy este, ami felemel és sokkal erősebbé tesz!”

 2017. május 14-én vasárnap, délután 5 órakor

helyszín: New York-i Magyar Ház
213 East 82nd Street, New York, NY 10028 (2. és 3. Avenue között)

Jegyek: elővételben $15 – helyszínen $20

Jegyek megvásárolhatók:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=J38T5L29P37S6

További információ: 1-646-340-4172 // info@americanhungarianlibrary.org

 

Vujity Tvrtko Pulitzer-emlékdíjas, számos magas rangú állami és szakmai díjjal kitüntetett író, újságíró, előadó.  A riporter 2017. május 14-én, vasárnap a Magyar Házba tartja meg „Tvrtko túl minden határon” előadói estjét, amely az egyik legsikeresebb magyar nyelvű előadás, Budapesttől Londonig, Pécstől Kolozsvárig zsúfolásig tölti a kulturális központokat, színházakat, sportcsarnokokat.

Vujity Tvrtko magyarországi horvát, Pécsen született. Neve akkor vált ismerté, amikor körbezárták az egykori Jugoszlávia egyik városában, ahonnan számos magyar és nemzetközi tévét rádiót és újságot tudósított, szinte gyerekként.

2000-ben hazakísérte a világ legutolsó II. világháborús hadifoglyát, bejutott a csernobili halálzónába, filmet forgatott a világtól elzárt Észak-Koreában, felkeresett lepratelepeket, járt sivatagban és jégmezőkön egyaránt. Sok hónapos munka után egy földalatti páncélteremben rábukkant a Trianoni Békediktátum egyetlen eredeti példányára, amelyet meg is mutatott nézőinek, olvasóinak.

Bár rengeteg jelentős díjjal büszkélkedhet, könyveit pedig számos nyelvre lefordították -ezek több, mint egymillió példányban keltek el- élete főművének mégis színházi előadását, a „Tvrtko túl minden határos” estet tartja. A két órás Föld körüli utazás tele van nevetéssel, sok izgalmas kalanddal és egy adag hatalmas erővel.

A „TVRTKO túlmegy minden határon”- avagy két óra alatt a Föld körül Vujity Tvrtkoval, filmvetítéssel egybekötött előadói est, amelynek során a vendégek eljuthatnak a világ legzártabb országába, Észak- Koreába, láthatják a földkerekség legidiótább diktátorát, szoríthatnak a szomáliai polgárháborút túlélt magyar lányért, Szamiráért, megleshetik a csernobili lezárt zóna döbbenetes titkait, megismerhetik a világ utolsó hadifoglyának hiteles történetét, Kongó egyetlen sízőjének mulatságos kalandjait. Ellátogathatnak a Föld legnagyobb lepratelepére, bejuthatnak az amerikai elnök születésnapi bulijába, a szerelemből vett brazíliai őserdőbe és az egyszerre gyönyörű és félelmetes Szahara sivatagába.

Ahogy írtuk, a „Tvrtko túlmegy minden határon”- est az egyik legnépszerűbb, zsúfolt telt házas motivációs előadás, amelyet színházakban, mozikban, kulturális központokban, olykor sportcsarnokokban tartanak.