MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK:

APOR KLÁRA:
Vándormadarak – Visszaemlékezés

A vándormadarak visszaköltöznek. Ha másként nem, hát könyvben küldik vissza az életüket. Az külön jó, ha nem szépítik meg a távolsággal, ha olyan őszintén és nyíltan tudnak vallani a múló évtizedek szépségeiről és nehézségeiről, mint egykoron a Brazíliában élő Lénárd Sándor tette, és ahogy most Argentínából Apor Klára szól hozzánk. Emigrációs életrajz.

 

MÉHES GYÖRGY:
Bizalmas jelentés egy fiatalemberről

A Fiatalember egykori énje egy polgári Ábel, erényeivel és hóbortjaival együtt. Háború és szerelem, tragédia, komédia és érzelem tombol ebben a regényben, mely egyszerre valósítja meg egy nyugtalan ifjú lelkének és egy még nyugtalanabb kornak a rajzát. A művet a szerző kiegészítette olyan epizódokkal, melyeket az első kiadásba nem volt ajánlatos belefoglalni, és végre leírhatta azokat a mondatokat is, melyekkel akkor szerette volna befejezni a regényt.

 

BOOKS IN ENGLISH

GYULA ANTALFFY:
A Thousand Years of Travel in Old Hungary

The author gives us a miscellany, a treasure trove of travel in Hungary from early times ​ ​on, all bound together with the historical thread that runs through the book and gives it coherency. It is also the story of those who voyaged up and down the country, a story interwoven with historical episodes, travel adventures and t​​r​i​​​bulations, and the changing images of the Hungarian scene. It evokes a vivid picture of life on the Hungarian roads and rivers from the Magyar Conquest to the steam engine.

 

ISTVÁN ÖRKÉNY:
One-Minute Stories

The Egyperces novellák are István Örkény’s trademark ​”mini”​ tales ​, or rather ​one-​minute​ ​stories (or, more accurately: novellas), each at most a few pages in length, easily and quickly digested. He published dozens of them over his career, and One​-​Minute Stories presents a selection of fifty​ ​eight of them in English. The stories are clever and witty, and a few a​re​ very dark. Certainly worthwhile.