A New York-i Magyar Ház és az Amerikai Magyar Könyvtár szeretettel várja a kedves érdeklődőket következő programjára:

ANIMÁCIÓS FILMEK ÉS ANIMÁCIÓS JÁTSZÓHÁZ GYEREKEKNEK

2018. november 10., szombat, délután 3:30-tól

3:30 – Európai animációs filmek gyerekeknek  – válogatás az Animated Spirits New York-i filmfesztivál filmjeiből

4:30 – Animációs játszóház

7 éves kor felett, regisztráció: nymagyarkonyvtar@gmail.com

Vendégeink:

Orosz Anna Ida, filmesztéta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációtörténet tanára

Patrovits Tamás, animációs filmrendező

Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat 

New York-i Magyar Ház

213 East 82 Street, New York, NY, 10028

Javasolt adomany: $10/gyermek

Regisztráció: nymagyarkonyvtar@gmail.com

Animated Spirits: Új európai animációs filmek New York-i fesztiválja

A Balassi Intézet, New York-i Magyar Kulturális Központ által 2015-ben kezdeményezett Animated Spirits Fesztivál számos EU-tagország közreműködésével arra tesz kísérletet, hogy a New York-i közönségnek és animációs szakmai közegnek ízelítőt adjon a hagyományosan sokszínű európai animáció legfrissebb terméséből: http://animatedspirits.org

Az Animációs Játszóház foglalkozásain az animációs filmek legifjabb rajongóit avatjuk be a rajzfilmkészítés titkaiba. A műhelyfoglalkozáson a hagyományos, kézműves technikákat ötvözzük számítógépes eljárásokkal. Az alkotókedvű gyerekek különféle optikai játékokat, pörgetős füzetet, pixillációs filmet, papírkivágásos animációt és tárgyanimációt készíthetnek. Ajánlott 7 éves kor felett, regisztráció szükséges.

Az animációs fogalkozást Patrovits Tamás animációs rendező, a magyarországi BABtér (Budaörsi Animációs és Kreatív Tér) művészeti vezetője tartja. Patrovits Tamás 1968-ban született Budapesten, 1994-ben a Magyar Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát animáció szakon. A Főiskola elvégzése óta folyamatosan tanít animációsfilm-készítést, jelenleg a budaörsi Illyés Művészeti Akadémia animáció szakjának szakmai vezetője. 2012-ben Orosz Anna Idával megalapította a magyarországi Primanima nemzetközi animációs filmfesztivált, amelynek kreatív igazgatója. Rendszeresen vezet animációs workshopokat itthon és külföldön. 2016 megkapta a Sárga Csikó-díjat az erdélyi filmesek pályájának segítéséért.